Mijn eerste spreadsheet(je)

1 min leestijd

In mijn vorige post heb ik verteld over mijn eerste uitgave, de compliance fee van PayPro. Ik vind het belangrijk om een goed overzicht bij te houden van geld wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Eerder heb ik verteld dat ik gek ben op spreadsheetjes. Met mijn eerste uitgave is dus ook mijn eerste spreadsheet geboren. In dit stadium nog super basic. Niet meer dan een simpel overzicht van inkomsten en uitgaven.

Spaargeld goed besteedt

Sparen is nooit mijn sterkste kant geweest. Ja, even. Totdat er genoeg op mijn rekening staat om iets leuks te kopen. Niet dat sparen met de huidige hoogste spaarrente van 0,35 % erg lucratief is. Beter dus om mijn minikapitaaltje van €250,- wat ik heb opgebouwd om te dopen van Spaargeld naar Startkapitaal.

Maandelijkse investering

Dit is dus waar ik het de komende tijd mee gaan doen. Ik ga proberen om extra zuinig te leven en hier maandelijks €25,- aan toe te voegen. Kijkend naar het jaar 2019 is dat een totaalinvestering van 12 maanden x €25,- plus eenmalig een startkapitaal van €250,- is totaal €550,-. Misschien dat hier in mei nog een deel van mijn vakantiegeld bijkomt maar dat weet ik nog niet zeker. Ik moet ook allemaal nog uit gaan zoeken wat ik allemaal nodig ga hebben en wat dat allemaal gaat kosten. Geen idee nog op dit moment.