Online geld verdienen in 7 stappen deel 1

5 min leestijd

Wil jij ook online geld verdienen? Passief inkomen genereren? Een extra zakcentje naast je normale baan? Of misschien ben je je normale baan wel helemaal zat en wil je iets compleet anders. Met de mogelijkheden die het Internet tegenwoordig biedt zijn de mogelijkheden ongekend. En je hoeft niet te stoppen met je normale baan. Met een uurtje per dag kom je al een heel eind. En als je online bedrijf eenmaal goed gaat lopen kun je jouw bedrijf runnen vanaf elke plek die je maar wilt. Of dit nu is vanaf de bank in je woonkamer of vanuit een strandtentje op de Bahama’s. Het fijne is dat je de keuze hebt. De vrijheid om te werken op de tijden en plekken die jou uitkomen.

In de methode die ik in deze artikelenreeks beschrijf, gebaseerd op het boek “Your portable empire” van Pat O’Bryan, leg ik je uit hoe je meerdere stromen van passief inkomen kunt genereren en hoe je succesvol kunt zijn met online geld verdienen.

Waar komt het op neer?

De sleutel tot online geld verdienen en het opbouwen van je eigen online imperium is het ontwikkelen en online verkopen van digitale producten. Iedere dag weer, over de gehele wereld, geven mensen veel geld uit voor de informatie die ze op dat moment nodig hebben. Als het je lukt om uit te vinden voor welke informatie mensen bereid zijn te betalen en producten te ontwikkelen waar mensen al naar zoeken dan is de kans groot dat je flink wat geld gaat verdienen. In het kort is dit de manier waarop jij jouw eigen Internetimperium op kunt zetten en uit kunt bouwen.

Online geld verdienen in 7 stappen

Stap 1: Kies een niche waar je passioneel over bent

Je hoeft niet op alle gebieden een expert te zijn. In plaats daarvan is het belangrijk om een niche te kiezen. Een onderwerp waar je veel kennis van hebt en waar je graag over praat. Een onderwerp waar je passie ligt. Vind dit en maak dat je startpunt.

Stap 2: Vind een groot probleem binnen je niche

De sleutel voor online geld verdienen binnen je niche is om bestaande problemen te vinden waar een oplossing voor nodig is. Problemen waar nog geen oplossing voor is. Vind een probleem waar mensen echt last van hebben en gebruik dit als ingang voor jouw niche.

Stap 3: Bedenk een oplossing en geef deze weg

Zodra je een pijnlijk probleem hebt gevonden binnen je niche bedenk je een praktische oplossing voor het probleem en geeft deze weg aan een ieder die het wil hebben. Ja, je leest het goed, je geeft deze weg. Gratis. Hierdoor bouw je een lijst op van namen en e-mailadressen van mensen met dezelfde interesse. In een later stadium ga je met deze lijst zeker online geld verdienen maar nu nog niet. Je bouwt eerst de relatie, dat is belangrijk!

Stap 4: Laat anderen jouw oplossing weggeven

Wat gebeurt er als je een probleem gratis en op een goede manier hebt opgelost? Precies, de mensen op je lijst krijgen vertrouwen in je. En ze zullen je met open armen ontvangen om meer van hun problemen op te lossen. De vorige keer heb je ze tenslotte ook zo goed geholpen. Blijf met nieuwe ideeën komen. Met oplossingen die mensen echt verder helpen. Blijf jezelf ontwikkelen. En hou de focus binnen jouw niche. De plek waar jouw passie ligt.

Stap 5: Vind meer problemen en creëer meer oplossingen die je kunt verkopen

Zodra je een probleem gratis op een goede manier hebt opgelost voor mensen, zullen de mensen op je lijst je met open armen ontvangen om in de toekomst meer van hun problemen op te lossen. Blijf met nieuwe ideeën voor producten komen en blijf jezelf ontwikkelen binnen je gekozen niche. Waak ervoor om af te wijken van je gekozen niche en blijf gefocust op de niche waar je passie ligt.

Stap 6: Ga door met het bouwen van relaties met je klanten en partners

Blijf werken aan het versterken van de relatie met zowel je klanten als met je partners. Zorg ervoor dat je continu waarde toevoegt. Hierdoor krijg je de aandacht van de mensen op je lijst en bouw je goede wil op waarmee je voor jezelf kansen creëert voor de toekomst.

Stap 7: Herhaal deze stappen en creëer meerdere stromen passief inkomen

Vind je eerste probleem en los dat gratis op. Vervolgens vind je meer problemen en verkoop je de oplossingen die je te bieden hebt. Blijf dit doen, steeds maar weer. Doe je dit vaak genoeg dan maakt het op een gegeven moment niet meer uit hoe succesvol één product is omdat je meerdere bronnen passief inkomen hebt opgebouwd. Iedere maand steeds weer online geld verdienen is voor jou nu geen droom meer maar realiteit.

Tot slot

Jouw mobiele online imperium is een systeem voor het opzetten van je eigen online Internet marketing bedrijf wat je van huis uit of vanaf iedere andere plek die jij maar wil kunt runnen. Het is grotendeels geautomatiseerd. Je kiest jouw niche, verzamelt je lijst, bouwt relaties en lost problemen op. Vervolgens verkoop je de oplossing aan de mensen op je lijst.

De meeste mensen verdienen een actief inkomen. Ze werken eenmaal en krijgen daar eenmaal voor betaald. De methode voor online geld verdienen uitgelegd in deze reeks artikelen is gebaseerd op passief inkomen. Je werkt eenmaal en krijgt keer op keer betaald, steeds maar weer.