Online geld verdienen in 7 stappen deel 2

5 min leestijd

Je hoeft niet op alle gebieden een expert te zijn. In plaats daarvan is het belangrijk om een niche te kiezen. Een onderwerp waar je veel kennis van hebt en waar je graag over praat. Een onderwerp waar je passie ligt. Vind dit en maak dat je startpunt.

Stap 1: Kies een niche waar je passioneel over bent

Hoe vind ik mijn niche?

Het vinden van de voor jou perfecte niche hoeft niet moeilijk te zijn. Vraag jezelf de volgende vragen:

 • Wat vind ik leuk om te doen?
 • Wat doe ik graag in mijn vrije tijd?
 • Waar ligt mijn passie?
 • Waar weet ik veel vanaf?
 • Wat voor problemen vind ik leuk om op te lossen?
 • Welke onderwerpen vind ik echt reuze interessant?

De antwoorden op deze vragen helpen je een heel eind op weg bij het vinden van een geschikte niche. Het vinden van een juiste niche voor jou is vaak heel simpel omdat het gaat om dingen die je toch al leuk vind om te doen.

Help, ik kan mijn niche niet vinden!

Als je het lastig vind om de juiste niche te vinden doe dan deze oefening:

 1. Neem twee velletjes papier.
 2. Schrijf bovenaan op het eerste vel “De 10 dingen waar ik het meeste van weet”. Vervolgens maak je de lijst door de 10 dingen op te schrijven waar je veel kennis van hebt of waar je erg goed in bent.
 3. Ga nu naar het tweede vel. Je ziet weleens van die bumperstickers met de tekst “I’d rather be fishing”. Op dezelfde manier maak je nu op het tweede vel een lijst in de vorm “I’d rather be ……..”.
 4. Vind de voor jou perfecte niche door een onderwerp te zoeken wat terugkomt op beide lijsten.

Tijd voor wat online onderzoek

Zodra je jouw niche hebt gevonden is het tijd voor wat online onderzoek.

 • Doe een zoekactie via Google om uit te vinden wie de competitie is
 • Als uit de zoekresultaten blijkt dat er niemand is die hier geld probeert te verdienen is de kans groot dat je geen niche maar een hobby te pakken hebt
 • Laat je niet ontmoedigen als er al vele anderen zijn die proberen te verkopen aan jouw potentiële klanten. Dit is goed nieuws! Dat betekent in ieder geval dat je een juiste markt te pakken hebt. En al deze andere partijen zijn mogelijke partners voor jou.
 • Ga op zoek naar forums waar jouw potentiële klanten rondhangen en ideeën delen. Zoek uit wat de problemen zijn waar de mensen over praten binnen jouw niche. Deze informatie is goud waard als je er op de juiste manier mee omgaat

“Every problem is a product. Find the problem and sell the solution.”

Pat O’Bryan

Inner game

Naast het leren van de technische “how to’s” voor het bouwen van jouw eigen online imperium is het zeer belangrijk om de juiste mindset te hebben. Het bouwen van je eigen online imperium vraagt om andere vaardigheden dan als werknemer voor een baas werken. Naast de 7 stappen die ik deze artikelreeks behandel geef ik je daarom ook in iedere artikel een aantal praktische tips voor hoe je die juiste mindset bij jezelf kunt ontwikkelen.

Inner game tip 1: Zorg voor een hoger doel dan alleen maar “geld verdienen”

 • Hoe heerlijk het ook is om veel geld te hebben, na een tijdje als je eerste successen zijn behaald, gaat werken alleen maar om meer geld te verdienen een beetje oppervlakkig voelen. Zodra je genoeg geld hebt verdient om jezelf te verwennen met de speeltjes die je altijd graag hebt willen hebben komt er een moment dat je bij jezelf denkt: “Oké, wat nu?”.
 • Velen die jou voor zijn gegaan in het bouwen van hun eigen online Internet imperium werken inmiddels niet meer voor het geld. Zij werken aan projecten waar hun hart ligt. Projecten die goed zijn voor de ziel. Velen zijn inmiddels zo druk met de wereld een betere plek maken dat je je afvraagt waar ze de tijd vandaan halen. Het is niet ongebruikelijk om succesvolle Internet entrepreneurs bijvoorbeeld actief bezig te zien in derde wereld landen of de minder bedeelden in eigen land bij te staan.
 • Door de 7 stappen consistent te volgen bouw je voor jezelf een mooie stroom passief inkomen op. Zodra je hier beter in wordt zal je inkomen groeien en bereik je onvermijdelijk het punt dat je inkomsten je uitgaven ver gaan overtreffen. Om gemotiveerd te blijven om groter en beter te worden is het verstandig om nu al na te denken over vrijwilligersprojecten die voor jou belangrijk zijn en waar je in de toekomst een bijdrage aan wil leveren. Niet alleen zal dit je inspireren om hard te werken en vol te houden maar het is tevens goed voor je ziel.

Inner game tip 2: Weet hoe jouw “geldthermostaat” staat afgesteld

Iedereen heeft een innerlijke “geldthermostaat”, een overtuiging over hoeveel geld je mag verdienen met het werk wat je doet. Het is één van de innerlijke overtuigingen die je meekrijgt van je ouders en het milieu waarin je bent opgegroeid.

Ga heel bewust met die thermostaat aan de slag en zet deze een paar graden hoger. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je stopt met werken op het moment dat je genoeg verdient om maandelijks de rekeningen te kunnen betalen. Of nog erger, je gaat jezelf saboteren met het gevolg dat alles wat je hebt opgebouwd als een kaartenhuis instort. En dat is niet wat je wil toch?

Om je geldthermostaat hoger te zetten herinner je jezelf geregeld aan het volgende:

 • We leven allemaal in een oneindig universum
 • Dit oneindige universum kent ongelimiteerde welvaart
 • Des te meer welvaart we voor onszelf creëren, des te meer goed we kunnen doen voor andere mensen en goede doelen die we echt belangrijk vinden in het leven
 • Het maakt het universum echt niet uit hoeveel we verdienen