Online geld verdienen in 7 stappen deel 3

5 min leestijd

De sleutel voor online geld verdienen binnen je niche is om bestaande problemen te vinden waar een oplossing voor nodig is. Problemen waar nog geen oplossing voor is. Vind een probleem waar mensen echt last van hebben en gebruik dit als ingang voor jouw niche.

Stap 2: Vind een groot probleem binnen je niche

Wat is het grootste probleem binnen mijn niche?

In de vorige stap heb je jouw niche gekozen. Een onderwerp waar je veel van weet, waar je passie ligt. Hoogst waarschijnlijk heb je dus ook al een heel goed idee van wat de problemen zijn binnen jouw niche. Ben je nog niet helemaal zeker van je zaak of wil je gewoon graag nog wat meer onderzoek doen? Gebruik de volgende suggesties:

  • Zoek de forums op binnen jouw niche en kijk waar de mensen over praten
  • Neem contact op met een expert binnen jouw niche en interview hem of haar
  • Lees tijdschriften, boeken of andere blogs met een goede reputatie binnen jouw niche

Over het algemeen zal het niet al te moeilijk voor je zijn om een lijst met specifieke problemen voor jouw niche te bedenken. Als je hier een uurtje voor gaat zitten brainstormen kom je absoluut een heel eind. Je weet tenslotte al behoorlijk wat af van wat er speelt binnen jouw niche.

Wat je ook kunt doen om verder te komen is het samenstellen van een zogenaamde Mastermind groep. Napoleon Hill schrijft over de kracht van een Mastermind groep in zijn boek “Think and grow rich”. Een onderwerp waar ik later zeker nog een artikel over ga schrijven maar voor nu even in het kort. Een Mastermind groep is een groep mensen die je respecteert om hun kennis of kunde. Breng deze mensen bij elkaar en organiseer een brainstormsessie. Bekijk samen met jouw Mastermind groep jouw niche van alle kanten en schrijf alle suggesties op. Mooie resultaten kunnen hier uit voortkomen.

Houd het simpel!

Maak het jezelf niet te moeilijk en houd de volgende punten in je achterhoofd bij het identificeren van het probleem waar je mee aan de slag gaat:

  • Identificeer een probleem wat voor iedereen duidelijk is en waar veel mensen last van hebben
  • Ontwikkel een oplossing die uniek en authentiek is
  • Bedenk manieren om mensen binnen jouw niche van jouw oplossing op de hoogte te brengen
  • Probeer niet met een oplossing te komen om de experts te imponeren. Zij gaan jouw oplossing toch niet kopen omdat ze hun eigen ideeën hebben. Kom met een oplossing voor de “gewone” mensen. De mensen in jouw niche die daadwerkelijk last hebben van het probleem waar jij een oplossing voor biedt.

Waak ervoor om alles perfect te willen doen. Zelfs als je niets nieuws te vertellen hebt, het feit dat je het zegt op jouw eigen manier en in je eigen woorden maakt het interessant. Zolang je eerlijk bent zullen de mensen naar je luisteren. Het is niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Kijk wat niet werkt voor andere mensen en innoveer.

“As long as you’re telling your story honestly, people are going to want to hear it. The only mistake you can make is to not start now”

Pat O’Bryan

Inner game

Ook in dit artikel besteed ik weer aandacht aan het jouw inner game. Een drietal tips om de juiste mindset voor jouw succes met online geld verdienen te creëren.

Inner game tip 3: Vermijd zelfsabotage

Op het moment dat je succes begint te krijgen kan het zomaar gebeuren dat je het punt bereikt dat je meer succes hebt dan past binnen je comfortzone. Mensen hebben een natuurlijke neiging om zichzelf te gaan saboteren als dit gebeurt. Wees hier alert op! Blijf jezelf de toestemming geven om succes te hebben in het leven. Blijf iedere dag weer die thermostaat een klein stukje hoger zetten (zie Inner game tip 2).

Inner game tip 4: Wees authentiek

De beste auteurs schrijven precies zoals ze praten, ze hebben hun eigen geluid. Ze gebruiken geen woorden die ze normaal gesproken ook niet gebruiken. Voor online geld verdienen met Internet marketing geldt hetzelfde. Schrijf je artikelen in normaal, alledaags taalgebruik in plaats van fancy dure woorden te gebruiken.

Een goede praktische manier om dit te bereiken is om je voor te stellen dat je over de telefoon een goede vriend verteld wat je te zeggen hebt. Dit is de manier hoe je je gedachten op papier zet. Mensen willen lezen wat je te zeggen hebt omdat ze jouw passie delen voor het onderwerp. Ze zullen het waarderen als je je verhaal verteld op jouw eigen manier, in je eigen woorden. Ze zitten niet te wachten op iemand die duidelijk iemand anders probeert te zijn.

Inner game tip 5: Vind jouw eigen “gouden zone”

Atleten en muzikanten hebben het er altijd over. Het presteren “in the zone”. Met online geld verdienen kom je in de zone op het moment dat je zelf mooie resultaten gaat behalen in plaats van alleen maar lezen wat anderen hebben bereikt. De mensen die slagen in deze business vinden problemen, komen met oplossingen en verkopen die oplossingen.

Als Internet marketeer ben je in de zone als je merkt dat het allemaal best wel heel gemakkelijk gaat. Je vind de juiste problemen, bedenkt de juiste oplossingen en de mensen aan wie je je oplossing verkoopt zijn blij. Jouw droom van online geld verdienen is een realiteit.

Houd de volgende punten in gedachten:

  • Als je bij de pakken neer gaat zitten en weinig enthousiasme voelt is de kans groot dat je een verkeerde niche te pakken hebt. Blijf zoeken tot je iets gevonden hebt wat je echt leuk vind én wat natuurlijk winstgevend is.
  • Als de mensen niet kopen wat je te bieden hebt, verander het. Dat is het voordeel van een online business. Het is heel gemakkelijk om alles te veranderen, geen gedoe met het printen van nieuw promotiemateriaal en dergelijke. Verander je website en klaar is Kees.