Online geld verdienen in 7 stappen deel 4

6 min leestijd

Zodra je een pijnlijk probleem hebt gevonden binnen je niche bedenk je een praktische oplossing voor het probleem en geeft deze weg aan een ieder die het wil hebben. Ja, je leest het goed, je geeft deze weg. Gratis. Hierdoor bouw je een lijst op van namen en e-mailadressen van mensen met dezelfde interesse. In een later stadium ga je met deze lijst zeker online geld verdienen maar nu nog niet. Je bouwt eerst de relatie, dat is belangrijk!

Stap 3: Bedenk een oplossing en geef deze weg

Bouw een lijst met namen en e-mailadressen

Het doel van deze stap is om de namen en e-mailadressen te verzamelen van een grote groep mensen die allen dezelfde interesse hebben. Namelijk jouw niche. Des te groter deze groep mensen is, des te meer deze groep in de toekomst waard is. Wees dus bereid om gelijk flink te investeren in de relatie en echt iets van waarde weg te geven.

Veel Internet marketeers zien hun lijst als hun belangrijkste asset om online geld te verdienen. Waarom? Simpel! Als je een lijst hebt met gelijkgestemden kun je producten verkopen. Oplossingen voor problemen. Je kunt digitale producten ruilen voor geld. Klinkt eenvoudig? Dat is het ook. Het enige wat het vergt is enig geduld en doorzettingsvermogen.

Om jouw lijst te bouwen neem je de volgende stappen:

  • Bouw een eenvoudige website waar mensen zich in kunnen schrijven om gratis jouw oplossing voor hun probleem kunnen ontvangen in ruil voor inschrijving op jouw nieuwsbrief
  • Zodra mensen hun gegevens hebben achtergelaten stuur ze direct een email met een link naar een webpagina waar ze hun product kunnen downloaden
  • Blijf investeren in de relatie door de mensen op jouw lijst geregeld relevante informatie en zo nu en dan echt iets van waarde te sturen
  • En bovenal, behandel de mensen op je lijst met respect

Veel werk? Echt, het valt reuze mee!

Het bouwen van een lijst en geregeld alle mensen op je lijst een mail sturen? Dat klinkt als heel veel werk. En in eerste instantie is het dat ook wel. Maar zodra je eenmaal een set aan e-mails hebt voorbereid is het gehele proces te automatiseren. Vanaf inschrijving tot en met het geregeld versturen van nieuwe nieuwsbrieven. Er zijn superhandige en enorm uitgebreide e-mail marketing oplossingen te vinden die je bijna al het werk uit handen nemen. Autoresponder is de technische naam hiervoor. Eén zo’n pakket wat enorm uitgebreid is en door enorm veel Internet marketeers met veel succes wordt gebruikt is GetResponse. In de toekomst ga ik hier nog een uitgebreide review over schrijven maar voor nu, geloof me, dit pakket heeft echt alles wat je nodig hebt voor een succesvolle e-mail marketing campagne.

GetResponse geeft je de mogelijkheid om al je e-mails online op te slaan en op vooraf bepaalde momenten automatisch te versturen aan de mensen op je lijst. Zelfs als jij lekker op vakantie bent of iets anders aan het doen bent wat je belangrijk vind. GetResponse handelt iedere stap van het proces voor jou af zonder dat je zelf ook maar iets hoeft te doen. Behalve natuurlijk eenmaal de mailtjes schrijven.

Euh… maar ik weet niet wat ik weg moet geven

Wil je goed van start? Geef dan een e-Book weg. Klinkt de term E-book een beetje overweldigend voor je? Dat is echt niet nodig. Een e-Book is relatief eenvoudig en voor erg weinig geld zelf te maken. En het mooie van een e-Book. Het heeft echt waarde voor mensen. In een e-Book kun je veel zeer nuttige informatie kwijt die de mensen binnen jouw niche echt verder kunnen helpen.

Volg de volgende stappen om zelf een e-Book te creëren:

  • Start met een lijst van alle mogelijke manieren om het probleem waar je e-Book over gaat op te lossen
  • Voeg aan iedere manier op je lijst een klein beetje tekst toe. Dit hoeft niet veel te zijn, een paar alinea’s is vaak al voldoende.
  • Omschrijf jouw oplossing aan een vriend via de telefoon, neem het gesprek op en schrijf dit vervolgens uit. Dit uitschrijven kun je overigens ook heel goed door iemand anders laten doen.
  • Organiseer een seminar, speech of presentatie voor een groep vrienden en maak van de notities bij de presentaties geschreven tekst.

Inner game

Wat voor mindset heb jij? Past die bij online geld verdienen? Heb jij wat er voor nodig is om echt succesvol te zijn? Nog niet helemaal? Geen probleem, ook hier weer wat tips om jouw inner game wat op te vijzelen.

Inner game tip 6: Hoe groot is jouw zandbak?

Succesvolle mensen zijn altijd positief en energiek. Ze hebben zichzelf toestemming gegeven “om te spelen in een enorm grote zandbak”. Of anders gezegd, ze hebben het zelfvertrouwen om groot te denken en interessante dingen te doen.

“Give yourself permission to succeed!”

Pat O’bryan

Niemand anders dan jijzelf kan je deze toestemming geven. Het is jouw eigen besluit om een succes te zijn. Je trekt aan in het leven waar je op focust. Als je focust op grote resultaten vergroot je als het ware jouw zandbak. Focus op voorspoed en gelukkig zijn, voel je verantwoordelijk voor het creeren van de toekomst die je voor jezelf wil en doe wat ervoor nodig is om dit te bereiken. Dat is toch veel beter dan je je hele leven maar druk maken over falen, schaarste en ongelukkig zijn? Geef jezelf toestemming om gelukkig te zijn!

Inner game tip 7: Het is beter om groot te falen dan om klein te leven

Sam Watson’s belangrijkste regel was “Breek de regels!”. Voor veel mensen die klaar zijn met hun zuurverdiende diploma is het vinden van een goede baan, deze houden en de rest van hun leven voor iemand anders werken het ultieme succes. Klinkt niet heel inspirerend als je het zo zegt toch?

Maar gelukkig hoeft het voor jou niet zo te zijn. Ook jij kunt groot denken. Dat is wat de succesvolle mensen onder ons doen. En ze wachten niet op toestemming om groot te zijn. Ze geven zichzelf die toestemming. Ze denken out of the box. Ze gaan op zoek naar de kennis die ze nodig hebben om hun idealen te bereiken en leren het hunzelf. De vaardigheden waar je het meeste aan hebt in het leven leer je niet op school.

“Succes ligt in het verlengde van falen”

de Bloggende postbode

En wees bereid om flink wat grove fouten te maken op jouw weg naar succes, online geld verdienen en een passief inkomen voor jezelf op te bouwen. Want daar leer je van. Door wordt je groter door. Door fouten te maken leer je wat je moet doen om groot te zijn. Om succes te hebben.

Inner tip 8: Leer om “omhoog te falen”

De enige manier waarop je verder komt in het leven is door dingen fout te doen. Zeker als je iets nieuws probeert zoals online geld verdienen met dit online marketing avontuur ga je dingen fout doen. Maar nogmaals, dat maakt niet. Falen is de manier waarop de mens leert. Heb je ooit een baby op zien staan en weg zien lopen zonder ook maar één keer te vallen? Vallen is niet het probleem, blijven liggen wel! Dus geef jezelf de toestemming om “te falen”.

Ga erop uit om nieuwe dingen te leren. Dingen die je leuk vind maar in het begin lastig. En doe het fout, keer op keer tot het je lukt. Leer om “omhoog te falen” in het leven en in je carrière.

“There ain’t no such thing as failure. It’s all data. To succeed big you may have to fail big. It’s just a stretch of highway: you may have to go through some bad road to get where you’re going.”

Pat O’bryan