Online geld verdienen in 7 stappen deel 6

5 min leestijd

Wat gebeurt er als je een probleem gratis en op een goede manier hebt opgelost? Precies, de mensen op je lijst krijgen vertrouwen in je. En ze zullen je met open armen ontvangen om meer van hun problemen op te lossen. De vorige keer heb je ze tenslotte ook zo goed geholpen. Blijf met nieuwe ideeën komen. Met oplossingen die mensen echt verder helpen. Blijf jezelf ontwikkelen. En hou de focus binnen jouw niche. De plek waar jouw passie ligt.

Stap 5: Vind meer problemen en creëer meer oplossingen die je kunt verkopen

Tijd om een digitaal product te maken

Er zijn minimaal 5 typen producten die je nu kunt ontwikkelen om aan de mensen op je lijst te verkopen:

 1. Je eigen product – Dit is uiteraard de beste keuze aangezien al het geld van de verkoop voor jou is
 2. Een affiliate product – Je kunt producten van anderen promoten via een affiliate netwerk zoals PayPro of Daisycon
 3. Het product van een ander door samenwerking – Je kunt een partnerschap met een andere producteigenaar opzetten en hun product aan de mensen op jouw lijst verkopen
 4. Jouw product door samenwerking – Je kunt een partnerschap met andere lijsteigenaren opzetten en hun jouw product aan de mensen op hun lijst laten verkopen
 5. Producten waar je de wederverkooprechten voor koopt – Je kunt producten kopen die jij aan jouw eigen stijl aanpast om ze dan als jouw eigen product aan de mensen op jouw lijst te verkopen

Informatieproducten komen over het algemeen in 3 vormen:

 • Een e-Book als PDF, Kindle of E-pub
 • Een audiobestand als digitale download of online toegang
 • Een videobestand als digitale download of online toegang

De waarde van je e-Book laten stijgen? Combineer het met audio of video. Of andersom natuurlijk. Maak een audio of videocursus en geef hier gratis een e-Book bij wat de belangrijkste punten samenvat.

Hoe maak ik mijn eigen product?

Wil niet gelijk teveel! Dat is de belangrijkste tip die ik je kan geven voor het maken van je eigen digitale product. Sluit jezelf niet weken op om een fantastisch product te creëren. Bedenk in plaats daarvan wat je in een uurtje in elkaar kunt zetten. Doe dit vervolgens een keer of vijf totdat je een product hebt wat alles omvat wat je te vertellen hebt.

Help! Ik weet niet wat ik moet maken

Kijk goed om je heen! Overal zijn nieuwe ideeën voor een goed product te vinden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat suggesties:

 • Schrijf een how-to met ‘de geheime inzichten’ van de specialisten binnen jouw niche
 • Interview een expert binnen jouw niche en maak hiervan een e-Book of een audioproduct
 • Struin de forums binnen jouw niche af, noteer de vragen die men stelt en benader experts voor de antwoorden. Vervolgens schrijf je een e-Book met de aanbevelingen.
 • Nodig andere mensen binnen jouw niche uit om ieder een hoofdstuk te schrijven. Bundel vervolgens de resultaten en publiceer dit als een e-Book.
 • Maak een lijst en schrijf een hoofdstuk over ieder punt op de lijst

En bedenk wel dat des te meer informatieproducten je over een langere periode bedenkt, des te beter dit voor jou is. Ieder nieuw product is namelijk een nieuwe bron van passief inkomen.

Inner game

En ook in dit artikel weer een tweetal tips over jouw inner game. Hoe zorg je ervoor dat jouw mindset een hulpmiddel wordt? Dat het geen belemmering vormt? Zorg ervoor dat jouw mindset een middel wordt om jouw doelen om online geld te verdienen te bereiken.

Inner game tip 12: Van je comfortzone naar je funzone

Nieuwe dingen uitproberen vraagt om moed. Het is oh zo gemakkelijk om lekker binnen de veiligheid van je comfortzone te blijven. Maar blijven doen wat je altijd hebt gedaan. Niets nieuws uitproberen. Misschien comfortabel, dat wel. Het probleem is alleen dat je op deze manier nooit in je funzone terechtkomt. De funzone is de plek waar de magie te vinden is. Hier doe je de leuke dingen. De spannende dingen. De avontuurlijke dingen.

Bedenk je dat het niet erg is als het niet gelijk lukt zoals je het eigenlijk zou willen. De e-Book politie komt echt niet achter je aan als je eerste poging niet perfect is. Het is geen ramp. In plaats daarvan verkoop je wat minder, dat is het. Alleen na een tijdje. Als je geoefend bent in het schrijven van goede informatieproducten. Dan ineens kom je met een fantastisch product. Een product wat als warme broodjes verkoopt. Een product waarmee jij heel veel geld online gaat verdienen.

Het komt er op neer dat je jezelf niet moet beperken. Stap uit je comfortzone en in je funzone en ga leuke en nieuwe dingen leren. Geef jezelf de toestemming. Een oneindig universum vol overvloed wacht op je. Maak hier gebruik van!

Inner game tip 13: Rijkdom zit in je hoofd

Rijkdom is niet veel meer dan een state of mind. En zodra je meer en meer succesvol bent ga je dit meer en meer beseffen. Wat voorbeelden:

 • Ben je niet anders gewend dan te lopen? Kijk naar iemand in een oud autootje en die persoon is rijk. Je denkt, “als ik dat toch ook eens kon bereiken, dan zouden mijn problemen opgelost zijn“.
 • Vervolgens krijg je je eerste auto en je bent in de wolken! Voor een tijdje althans. Niet veel later en het valt je op dat veel van je vrienden toch wel een veel mooiere auto hebben dan jij. Je gaat fantaseren ‘als ik toch ook eens z’on mooie auto kon rijden dan was mijn leven echt mooi‘.
 • Dan komt het moment dat je een mooie luxe auto kunt rijden. Je beseft je dat steeds maar weer meer en mooiere speeltjes je niet meer het gevoel geven dat je het gemaakt hebt. Je krijgt een bredere kijk op wat het echt betekent om succesvol te zijn. Je verlegt je focus en kijkt naar andere zaken die veel interessanter en veel krachtiger zijn.

Zodra je meer en meer succesvol wordt, zullen je houdingen en je overtuigingen evalueren. Je tilt ze naar een hoger pijl. Je beseft je dat je vorige doelen te laag waren. Dat er zoveel meer is in het leven wat je kunt bereiken. Groei als persoon en laat je doelen met je mee groeien.

En denk eraan! Ik heb het al eerder gezegd maar het is oh zo belangrijk. Draai die innerlijke geldthermometer omhoog om de rijkdom die je gaat creëren in je leven toe te laten en te behouden. Het universum is onbeperkt. Er is echt genoeg voor iedereen. De enige limieten zijn de limieten die jij zelf bedenkt.