Online geld verdienen in 7 stappen deel 7

5 min leestijd

Blijf werken aan het versterken van de relatie met zowel je klanten als met je partners. Zorg ervoor dat je continu waarde toevoegt. Hierdoor krijg je de aandacht van de mensen op je lijst en bouw je goede wil op waarmee je voor jezelf kansen creëert voor de toekomst.

Stap 6: Ga door met het bouwen van relaties met je klanten en partners

Mensen kopen het liefst van andere mensen die ze graag mogen. En mensen die ze graag mogen zijn vaak mensen die op hen lijken. Om op de lange termijn succesvol te zijn is het belangrijk dat je goed zorgt voor de mensen op je lijst. Houdt geregeld contact, regel goede deals voor ze en geef geregeld iets van waarde weg. Op deze manier is de kans op een positieve reactie als je daadwerkelijk iets probeert te verkopen een stuk groter.

In 6 stappen een goede samenwerking

Hetzelfde geldt voor een samenwerkingsverband. Ga ook hier voorzichtig te werk en duik niet te agressief op je doel af. Neem de tijd om wederzijds vertrouwen op te bouwen. Wil je graag een vruchtbare samenwerking opbouwen? Neem dan de volgende stappen:

 1. Identificeer met wie je samen wilt werken en zorg ervoor dat je op hun mailinglijst komt
 2. Schrijf je in voor hun nieuwsbrieven en lees ze. Kom er zo achter wat hun niche is, waar hun interesses liggen en wat ze leuk vinden.
 3. Complimenteer ze zo nu en dan met de kwaliteit van hun werk door ze een e-mail te sturen. En wees hierbij specifiek; beschrijf in detail wat het is aan hun werk wat je bevalt.
 4. Zodra ze reageren op je mail biedt je ze een gratis artikel of e-Book aan om als bonus te gebruiken bij hun volgende promotie
 5. Vraag beleefd of ze bereid zijn om te promoten wat jij te bieden hebt. En draai er niet omheen. Wees eerlijk en transparant over wat het is dat je wil.
 6. Herhaal stap vijf tot je het resultaat behaald waar je naar op zoek bent

Denk er echter ook bij samenwerking met een partner aan dat jij nog steeds verantwoordelijk bent voor het creëren van goede producten die mensen bereid zijn om te kopen. Door samen te werken kun je toegang krijgen tot de mensen op hun lijst. De goede naam van jouw partner bij de mensen op hun lijst vergroot zeker de kans dat mensen van je willen kopen. Echter alleen als je daadwerkelijk ook echt een goed product in de aanbieding hebt.

Inner game

In dit artikel ook weer een tweetal tips over de juiste mindset. Gebruik ze om jouw kans op succes met online geld verdienen enorm te vergroten. Zoals lang geleden Winston Churchill al zei: “Attitude is a little thing that makes a big difference”.

Inner game tip 14: Hoe ga ik om met information overload?

Dezelfde technologie die ervoor zorgt dat online geld verdienen voor jou niet langer een droom hoeft te zijn kan ervoor zorgen dat je in korte tijd bedolven wordt onder meer informatie dan je in je hele leven kunt lezen. Als je hier niet voor waakt is het risico dat je al snel alleen maar bezig bent met nieuwe dingen leren zonder dat er daadwerkelijk iets uit je handen komt.

 • Maak helder voor jezelf wat het is wat je doet of wilt leren en kies dan één leraar. Allen hebben hun sterke en zwakke punten maar het is onmogelijk om ze allemaal in detail te bestuderen. Kies een leraar, volg zijn of haar advies en leer hun strategie.
 • Beslis voor jezelf waar je heen wilt in de toekomst en ga op zoek naar iemand die dat punt al bereikt heeft. Sta erbij stil dat je niet overal tegelijk kunt zijn.
 • Focus op de kleine dingen die je moet doen om succes te hebben. Vertrouw hierbij op je intuïtie. Vind je een nuttig advies? Bestudeer het en gebruik het. Blijkt wat je gevonden hebt alleen maar ruis te zijn en helpt het je niet verder? Verwijder het en vergeet het. Streef ernaar om binnen een paar seconden te kunnen beoordelen of hetgeen je bekijkt relevant en nuttig is voor het bereiken van jouw doelen.

Inner game tip 15: Denk in kansen, niet in problemen

Als je niet uitkijkt komen er steeds weer kleine dingen op je pad die je ervan weerhouden om je doelen te bereiken. De sleutel om dit te voorkomen is om praktische manieren te vinden om problemen in kansen te veranderen. Kansen die je vooruit brengen.

 • Weet waar je kracht ligt en wat je zwakke punten zijn en erken dat je niet overal goed in kan zijn. Voor sommige taken is het gewoon het beste om andere mensen in te huren. Erken dit en ga vervolgens op zoek naar de hulp die je nodig hebt. (STAY TUNED: het artikel met advies waar je deze hulp kunt vinden zit in de pipeline)
 • Herinner jezelf eraan dat er oneindig veel talenten en vaardigheden op de wereld zijn en dat het onmogelijk is voor jou om ze allemaal te bezitten. En dat hoeft ook niet. Focus op je kracht en outsource de rest.
 • Kijk lang en goed naar ieder excuus dat je vanuit gewoonte vaak gebruikt. Het is heel gemakkelijk om je jarenlang achter een volledig logisch klinkend excuus te verschuilen. Creëer bij jezelf de mindset dat je voortaan ieder excuus omdraait en als een kans ziet om verder te komen. Doe dit en je zult versteld staan over hoeveel vooruitgang je in korte tijd kunt maken.
 • Houd notities bij van hoe het je vergaat zodat je hier later een e-Book over kunt schrijven. Andere mensen betalen graag om te leren van jouw ervaringen. Houd je ogen open voor de verborgen kansen die ieder probleem te bieden heeft.