Mijn eerste domeinnaam

2 min leestijd

Vandaag mijn tweede uitgave gedaan, de registratie van het domein postbodetotinternetmiljonair.nl. Het leek me een goede naam, eentje die de essentie weergeeft van mijn bedoeling met deze site. En toch heb ik nu al mijn twijfels. De twee grootste zijn: 1) de lengte van de naam – veel te lang en daardoor slecht leesbaar, en 2) het domein heeft 0,0 relatie met de long tail keywords die ik wil gaan targeten.

Te snel besloten?

Heb ik te gehaast een beslissing genomen? Te snel mijn schaarse geld uitgegeven? Het grapje kostte toch €13,90 bij elkaar. Ondanks dat de domeinnaam zelf geadverteerd werd voor maar 99 cent. Maar, daar komen dan nog verschillende kosten bij. Om te beginnen iets van 6 euro om het domein anoniem te maken, vervolgens 5 euro tegoed in mijn “online portemonnee” bij mijn hostingprovider Versio, iets waar ik totaal niet om gevraagd heb en dan nog 21% BTW erbij. Veel geld alles bij elkaar. En met die 5 euro in die online portemonnee voel ik me, op zijn Hollands gezegd, genaaid. Niet iets waar ik om heb gevraagd. Niet iets wat ik wil. Een vies marketingtrucje. Trucjes waar ik een hekel aan heb. Trucjes waar ik met mijn eigen Internet marketing activiteiten ver weg van wil blijven. Jammer Versio. De hosting ben ik tevreden over maar hun marketingactiviteiten? Mmmm…..

Angsten overwinnen

Ik denk dat de belangrijkste reden dat ik het toch heb gedaan het gemak is van mijn domein registreren bij dezelfde partij als waar ik mijn hosting afneem. Oftewel, angst voor het onbekende. Zo moeilijk zal het niet zijn om een domeinnaam bij een andere partij te registreren. Vergt iets meer onderzoek en de angst dat het me niet gaat lukken overwinnen.

Goede leer voor de toekomst dus. Met mijn beperkte budget is het van groot belang dat ik geen onnodige euro’s uitgeef. Beter dan om de angst van het onbekende tegemoet te treden. Hierbij de nieuwe stand van zaken.